Good Sugars - Diabetes voedingsprogramma

Het diabetes voedingsprogramma “Good Sugars” is speciaal opgezet om diabeten inzicht te geven in de relatie tussen voeding, beweging en medicijnen. Een gezonde leefstijl, waarbij het voedingspatroon en de beweging centraal staan kunnen helpen het bloedglucosegehalte onder controle te houden. Hierdoor gaat men zich beter voelen en kunnen diabetes complicaties worden uitgesteld en beperkt blijven.

 

Wat het diabetes voedingsprogramma “Good Sugars” zo bijzonder maakt is dat het een groepscursus, zodat diabeten onderling ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar op die manier kunnen steunen.


De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten. Het is een interactief programma waarbij de theorie aan de hand van spellen en leuke activiteiten wordt overgebracht. Dit alles om het ziektebeeld en de adviezen erbij zo duidelijk en praktisch mogelijk te maken.

Het programma wordt begeleidt door een professionele coach. In de 4 bijeenkomsten worden de onderstaande onderwerpen behandeld. Het maakt niet uit bij welke bijeenkomst er wordt gestart, want iedereen krijgt bij de eerste bijeenkomst eerst een algemene uitleg zodat elke te volgen is.

  • Wat is diabetes mellitus; rol van medicijnen; belang van afslanken
  • Gezonde voeding en beweging bij diabetes mellitus
  • Hoe te handelen bij hypo’s en hyper’s; leren omgaan met koolhydraten
  • Diabetes in het dagelijks leven (feestjes, vakantie, sporten etc.)

De cursus wordt afgerond met een certificaat.

Good Sugars Bijeenkomsten

Locatie Doebriestraat (Zorg & Hoop)

 

Woensdagavond van 18:00-19:30