Good Choice Bedrijfsprogramma

Een gezond bedrijf, daar gaat u toch ook voor!

De mate van de gezondheid van een bedrijf wordt meestal uitgedrukt in winstcijfers. Toch is de gezondheid en het welzijn van de werknemers in een modern bedrijf minstens van even groot belang voor een goede bedrijfsvoering.

Overgewicht, hart- & vaatziekten, diabetes mellitus, hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol gehalte staan in de kopgroep van de meest voorkomende ziektebeelden in Suriname. Dit zijn allen ziektes die voor een groot deel veroorzaakt worden door het gebruik van een verkeerde voeding en leefstijl. Stress, roken, alcohol, te weinig beweging, eenzaamheid en een disbalans tussen privé en werk, vergroten de kans op het onstaan van deze ziektebeelden nog meer.

Deze aandoeningen komen daarmee ook onder een aanzienlijk deel van uw werknemers en hun gezinsleden voor. De ziektekosten voor zowel de werknemer als zijn gezin, alsmede het productieverlies, zijn een grote onkostenpost voor elk bedrijf. Daarnaast is met vele onderzoeken bewezen dat gezonde, fitte en positief gestemde werknemers ook meer productieve werknemers zijn. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geeft aan dat de productiviteit van een persoon 20% stijgt door goede en gezonde voeding.

Vrij van ziekte zijn is daarmee voor zowel de werknemer als voor u als werkgever van groot belang.

Het GOOD CHOICE programma helpt bedrijven en organisaties naar een gezonder voedings- en leefstijl beleid voor fitte en productieve en werknemers

 

In onderstaande flyer vindt u meer informatie over het bedrijfsprogramma

Goodfood, infoflyer bedrijven -19.docx (78619)

 

De bedrijven die van onze service al gebruik gemaakt hebben zijn: