Welkom

Het ontstaan

De oprichter en directeur van de Goodfood NV is Jennifer Plein, diëtist.

Zij is in 2006 gestart met het bedrijf. Van 1995 tot 2008 werkte zij in het Diakonessenhuis in Paramaribo. Daarnaast organiseerde zij verscheidene grote symposia, was oprichter en voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Diëtisten, schreef artikelen in verschillende dagbladen en tijdschriften en was actief op het gebied van gezonde voeding in de media.

In haar functie als diëtist in het ziekenhuis kwam zij in aanraking met de (fatale) gevolgen van een ongezonde leefstijl. Dit bevestigde haar overtuiging dat het beter is om preventief te werk te gaan;”voorkomen is beter dan genezen”. Gedurende de jaren heeft ze ook de genezende werking van voeding en gezonde leefstijl dagelijks in haar praktijk gezien. Hierdoor is zij nog meer overtuigd geraakt van de kracht van voeding, lichaamsbeweging, slapen en een positieve levenshouding. Het merendeel van de ziekten waar we tegenwoordig mee geconfronteerd worden, kunnen worden teruggedraaid met deze vier elementen, waar de natuur het uitgangspunt van vormt.

Het is namelijk vastgesteld dat de helft van de Surinaamse bevolking overgewicht heeft; de oorzaak hiervan ligt meestal in een ongezonde leefstijl. Het gevolg hiervan is, een hoog percentage sterfgevallen in Suriname door ziekten die te maken hebben met een ongezonde leefstijl zoals diabetes mellitus en hart -en vaatziekten. Dit geeft aan dat het ontbreken van een gezonde leefstijl een groot probleem is in Suriname.

GoodFood NV is opgericht om Surinamers bewust te maken van de relatie tussen hun leefstijl en hun gezondheid. 

De missie; waar staat GoodFood NV voor?

De GoodFood NV staat voor promotie van een gezonde leefstijl in Suriname. Hierbij gaat zij er van uit dat een gezonde leefstijl direct een positieve invloed heeft op de gezondheid en het welbevinden van de mens. 

Het doel; wat wil GoodFood NV bereiken?

Het doel van GoodFood NV is: het verzorgen van voedingsvoorlichting in de meest brede zin van het woord. Alles draait om promotie van een gezonde leefstijl door middel van voeding- en leefstijladviezen. Dit is de rode draad die door alle programma’s en activiteiten van GoodFood NV loopt. 

De bedrijfscultuur; hoe gaan we met elkaar om bij GoodFood NV?

Binnen de N.V. Goodfood heerst een ongedwongen, open en vriendelijke sfeer. Respect voor de ander: collega, leidinggevende en vooral voor de cliënt speelt een zeer belangrijke rol. De klant is koning en staat centraal. Een persoonlijke benadering is hierbij het uitgangspunt. 

De organisatie ; GoodFood NV bestaat uit:

De directeur en dietist: Jennifer Plein

De onderdirecteur: Alwin Plein

Part-time assistenten en coaches